ŚLEDZIE ZIELONE W ZALEWIE Z.doc

(19 KB) Pobierz
ŚLEDZIE ZIELONE W ZALEWIE Z

                        ŚLEDZIE ZIELONE W ZALEWIE Z

                          KISZONĄ KAPUSTA

 

1 kg.śledzi zielonych,

1/3 szklanki octu 10%,

2 łyżki oliwy,

1i ½ szklanki wody,

3 łyżki cukru,

1 łyżka soli,

1 łyżeczka wegety,

3 pokrojone cebule na wiórki (duże),

ziele angielskie,liść laurowy,

½ słoiczka przecieru pomidorowego,

kapusta kiszona 5 dag.

 

Zdjąć skórki ze śledzi rozdzielić na dwie połowy, położyć kilka wiórek kapusty kiszonej na taką połówkę i zwinąć jak rolmopsa

Przekłuwając wykałaczką .

Wszystkie pozostałe składniki dać do płaskiego garnka i

Za gotować,a następnie włożyć śledzie i na małym ogniu

gotować około 5 minut.   SMACZNEGO!!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin