Surówka z cykorii i pomarańczy.rtf

(6 KB) Pobierz
Surówka z cykorii i pomarañczy

Surówka z cykorii i pomarańczy

 

Składniki:

4 główki cykorii (40 dag)

duża pomarańcza

4 suszone morele

2 łeczki Majonezu sałatkowego WINIARY

aska łeczka musztardy

5-6 łek soku pomarańczowego

sok z cytryny

szczypta imbiru

pieprz

 

Cykorię umyj i oczyść, a po wycięciu z niej gorzkiego miąższu u nasady, poszatkuj i skrop sokiem z cytryny.

 

Morele drobno pokrój, a pomarańczę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wymieszają z cykorią i morelami.

 

Majonez połącz z musztardą i, ciągle mieszając, powoli dodaj sok pomarańczowy. Dopraw do smaku pieprzem, imbirem i sokiem z cytryny. Sosem polej cykorię z owocami.

 

Uwaga! Cykorię możesz zastąpić kapustą pekińską.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin