Sałatka z filetów dorsza.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka z filetów dorsza

Sałatka z filetów dorsza

 

Składniki:

50 dag filetów z dorsza

spory seler

pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

szklanka lekkiego Bulionu warzywnego WINIARY

po pół łeczki suszonego tymianku i otartej skórki z cytryny

3-4 łki Majonezu sałatkowego WINIARY

łka soku z cytryny

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

2-3 liście sałaty

2-3 małe pomidory

szczypta cukru

l

pieprz

 

Zagotuj bulion z otartą skórką cytryny i tymiankiem, włóż do niego filety z ryby i gotuj je na niewielkim ogniu około 20 minut, po czym zostaw w wywarze do ostygnięcia. Wyjmij je następnie ł cedzakową i pokrój w kostkę.

 

Dobrze umyty seler wrzuć do lekko osolonego wrzątku i gotuj 5-7 minut, potem osącz i przestudź. Teraz obierz, pokrój w słupki, skrop sokiem z cytryny, a na koniec połącz z rybą, sałatą, pomidorami i orzechami. Całość dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem, delikatnie wymieszaj z majonezem i przyozdób pietruszką. Przykryj i lekko schłó.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin