Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa z kapusty pekiñskiej i warzyw

Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw

 

Składniki:

6 szklanek Bulionu bekonowego WINIARY (instant)

parówki (5 sztuk)

60 dag kapusty pekińskiej

2 marchewki

pietruszka

seler naciowy

4 ziemniaki

natka pietruszki

Jarzynka WINIARY

l

pieprz

 

Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź. Wszystkie warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę lub w paski.

 

Do gotującego się bulionu wrzucaj kolejno, co 10 minut: najpierw marchewkę i pietruszkę, potem ziemniaki, następnie kapustę pekińską i seler, a na końcu - obrane z osłonek i pokrojone na kawałki parówki.

 

Wszystko razem gotuj jeszcze 5-10 minut. Zupę przypraw do smaku Jarzynką, solą i pieprzem, i posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj na gorąco, oczywiście z pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin