CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI.doc

(24 KB) Pobierz
CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI

CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI

 

 

100 g miękkiego masła

50 g cukru

175 g mąki

1 jajko

szczypta soli

1 łyżeczka tartej laski wanilii

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

75 g siekanych orzechów laskowych

100 g ciemnej czekolady

 

              Masło utrzeć z cukrem, jajkiem, solą i tartą laską wanilii. Mąkę, orzechy i grubo startą czekoladę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić sprężyste ciasto. Uformować wałek o średnicy około 3 cm, zawinąć i chłodzić około 1 godziny. Ciasto pokroić na plastry grubości 0,5 cm i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w gorącym piekarniku do zarumienienia brzegów.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin