Chleb bananowy.doc

(24 KB) Pobierz
Chleb bananowy

Chleb bananowy

 

 

Chleb bananowy - składniki

·         500 g dojrzałych bananów

·         125 g płynnego miodu

·         2 średnie jajka

·         125 g masła

·         125 g cukru

·         250 g mąki

·         1/2 łyżeczki cynamonu

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         50 g wiórków kokosowych

·         masło do smarowania blaszki

Chleb bananowy - sposób przygotowania

Zmiksować w blenderze banany z miodem i jajkami na gładką masę. Utrzeć masło z cukrem, aż będzie puszyste. Przez sito przesiać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i dodawać po łyżce do masła z cukrem na zmianę z masą bananową, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i przełożyć do posmarowanej masłem blaszki. Piec około godziny (180 st. C), aż chleb będzie miał chrupiącą skórkę. Podawać pocięty w kromki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin