Zupa azjatycka.doc

(24 KB) Pobierz
Zupa azjatycka

Zupa azjatycka

Składniki na 4 porcje

1 mały kalafior

3 marchewki

pół selera naciowego

1 mała biała kapusta

kawałek imbiru

cebula

łyżka oleju

półtora litra rosołu

pęczek dymki

sos sojowy

Przyrządzenie

Kalafior podzielić na małe różyczki, marchew i seler pokroić w plasterki, kapustę poszatkować. Imbir obrać, pociąć w plasterki, cebulę w piórka.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i imbir. Podlać rosołem, zagotować.

Do składników w garnku dodać kapustę, marchewkę, seler i różyczki kalafiora. Gotować 10 minut.

W tym czasie oczyścić dymkę pokroić w talarki. Zup przyprawić sosem sojowym. Rozlać do miseczek bulionowych posypać dymką, można udekorować gałązkami kolendry.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin