Grzyby smażone na bekonie.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

50 dkg prawdziwków,

 

10 dkg wędzonego bekonu,

 

sól,

 

pieprz,

 

1 łyżka posiekanej naci pietruszki,

 

1 ząbek czosnku.

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

      

Grzyby oczyścić, umyć dokładnie, osączć, osuszyć i pokrajać wzdłuż w plasterki o grubości ok. 0.5 cm, razem z trzonami.

 

Oczyszczony bekon pokrajać w plasterki, lekko podsmażyć i wyjąć.

 

Na wytopionym tłuszczu obrumienić grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dodać bekon, skropić odrobiną, przykryći poddusić, tak by woda wyparowała.

 

Odstawić, dodać posiekany czosnek, wyłożyć na półmisek i posypać nacią pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin