SAŁATKA Z BOCZNIAKÓW Z JAJKAMI I CEBULĄ.doc

(22 KB) Pobierz

SAŁATKA Z BOCZNIAKÓW Z JAJKAMI I CEBULĄ

500 g boczniaków,

3 jajka,

2 cebule,

sok z cytryny,

2 - 3 łyżki majonezu,

natka pietruszki,

sól, pieprz.

Umyte i obgotowane boczniaki pokrajać wzdłuż blaszek na pasy, a te w poprzek na słupki o szerokości 1 cm Ugotować jajka na twardo. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać grzybów. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Dwa jajka zetrzeć na tarce z największymi otworami, dodać do pozostałych produktów razem z połowa drobno posiekanej natki. Ułożyć w salaterce na liściach sałaty. Sałatkę udekorować pozostałym jajkiem i posypać resztką zieleniny z dodatkiem cykorii. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin