Pyzy drożdżowe z grzybami.doc

(23 KB) Pobierz

„Pyzy drożdżowe z grzybami”


30 dag mąki
2 dag drożdży
1 jajo
3/4 szklanki mleka
1 łyżka margaryny
1 łyżeczka cukru
sól

Farsz:
50 dag świeżych grzybów / pieczarki, rydze, maślaki/
5 dag masła
sól, pieprz do smaku

 

Zarobić rozczyn z mleka, drożdży, cukru i trochę mąki.. Gdy podrośnie dodać jajo, margarynę i resztę mąki. Nabierać niewielkie kawałki ciasta, nadziewając przygotowanym wcześniej farszem. Formować kulki. Gotować na parze około 5 minut pod przykrywką.

Te przepisy nie powinny przysporzyć naszym gospodyniom trudności, ani zająć zbyt wiele czasu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin