przepis na biszkopt.txt

(0 KB) Pobierz
biszkopt

Oto m�j wypracowany przepis : 

na ma�� tortownic�: 
4 jajka 
szklanka cukru 
szklanka m�ki 
3 �y�ki oleju 
ewentualnie �y�eczka proszku do pieczenia (ale na prawd� nie jest konieczny!) 

oddzielam ��tka od bia�ek 
ubijam najpierw bia�ka, pod koniec ubijania dodaj� po�ow� cukru 
��tka ubijam z dug� po�ow� cukru, a� zmieni� kolor na jasny ��ty 
do masy ��tkowej dodaj� bia�kow�, przesiewam m�k� (i proszek) i wlewam olej 
wszystko mieszam delikatnie i przek�adam do tortownicy z DNEM wysmarowanym mas�em i wysypanym m�k� 
piek� w 180st. C, a� patyczek wbity w �rodek ciasta b�dzie suchy (ale nie nale�y zbyt wcze�nie i zbyt cz�sto otwiera� piekarnika, �eby biszkopt nie opad�). czas pieczenia 25 min.

Mam nadziej�, �e przepis si� przyda!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin