Góralskie kotlety.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612789 UNPDF
Góralskie kotlety
Składniki
60 dag schabu bez kości, 15 dag bryndzy, mała cebula, jajo, 2
łyżki tartego oscypka, 2 łyżki masła, 3-4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki
mąki, 2 łyżki smalcu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Umyte i osuszone mięso pokroić na 4 kotlety, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i
solą. Utrzeć bryndzę z masłem, pieprzem i drobno posiekaną cebulką. Każdy płat mięsa
posmarować przygotowaną pastą, ciasno zwinąć w rulon, obtoczyć w mące,
rozkłóconym jaju i bułce tartej, usmażyć ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym
smalcu. Przed podaniem posypać startym oscypkiem. Podawać z ziemniakami z wody i
surówką z surowej kapusty z marchwią. 100 g - 245 kcal.
Plik z chomika:
jaroskiw
Inne pliki z tego folderu:
kotlety schabowe w sosie myśliwskim.doc
(5 KB)
BOGRACZ.DOC
(9 KB)
chili con carne.doc
(9 KB)
danie wietnamskie.doc
(5 KB)
danie z bawarii.doc
(9 KB)
Inne foldery tego chomika:
desery
Krewetki
książki kucharskie
Potrawy Ryzowe
Potrawy z Drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin