Opieńki z cebulą w zalewie octowej.txt

(0 KB) Pobierz
Opieńki z cebulš w zalewie octowej 

Opieńki najpierw przez 5 minut obgotować  , potem gotować ok.40 minut, można dorzucić całš cebulę i marchewkę pokrojonš w plasterki. Potem wyrzucić cebulę.
  
Ugotowane opieńki + z marchewkš/+ łyżka soli + łyżka octu = gotować 5 minut

  Zalewa:
3,5 szkl. wody na 1 szkl. octu
1/3 szkl. cukru
łyżka soli
cebula pokrojona w piórka
 Gotować ok2-3 min.
dodać opieńki
Razem gotować ok. 15 minut

 Do słoiczków włożyć :
lić laurowy
kardamon
2 ziela angielskie
4 ziarna pieprzu
łyżeczka gorczycy
 Goršce grzyby wkładać razem z zalewš i zakręcone stawiać do góry dnem na parę minut.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin