GRILLOWANE PLASTRY CUKINII W MARYNACIE Z ZIELONYM PIEPRZEM
Cukinia ma ciekawy, oryginalny smak - dzięki zielonemu pieprzowi, który nie często jest (a szkoda) dodawany do tego warzywa.
czas:10 minut + 30 minut marynowania
trudność:bardzo łatwe
liczba porcji: 4-6
koszt: niedrogie danie
kalorie: prawie nic
składniki
4 małe cukinie o łącznej wadze 1/2 kg
marynata:
6 łyżek oliwy
4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka grubo zmielonego zielonego pieprzu
otarta skórka z połowy cytryny
garść drobno posiekanej natki pietruszki
sól
sposób przygotowania
1. Umyte cukinie pokrój wzdłuż na 4 plastry.
2. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj dokładnie ze sobą.
3. Do marynaty włóż cukinię i wymieszaj, by dokładnie pokryła wszystkie kawałki. Wstaw do lodówki na 30 minut. Podczas marynowania kilka razy zamieszaj.
4. Lekko odsącz i piecz na grillu 4-5 minut z każdej strony.
Smacznego!
Grzegorz Ostrowski
Copyright by © MniamMniam.pl
tatanka.com