Grzyby z patelni po gospodarsku.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612791 UNPDF
Grzyby z patelni po gospodarsku
50 dag schabu
50 dag pieczarek
20 dag kurek
10 dag rydzyków (mogą być boczniaki)
3 łyżki oleju
2 jabłka
pół pęczka tymianku
10 dag gęstej kwaśnej śmietany
2 - 3 łyżki konfitury borówkowej
sól, czarny pieprz
Sposób wykonania :
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Grzyby dokładnie oczyścić.
Paseczki schabu podsmażyć na łyżce oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia wlać resztę oleju, porcjami smażyć grzyby.
Gdy sok wyparuje, przyprawić.
Jabłka pokroić w cząstki.
Dodać do grzybów, smażyć jeszcze przez chwilę.
Dodać mięso, pozostawić na ogniu 1 - 2 minuty.
Tymianek opłukać, osuszyć, poodrywać listki i dodać je do grzybów.
Podawać ze śmietaną i konfiturą borówkową.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Foie Gras z puree borowikowym.doc
(145 KB)
Murill - Werbena.doc
(23 KB)
Podgrzybki marynowane smakkujawpl (HD).mov
(41918 KB)
Rydz kwaśny w miodzie.jpg
(718 KB)
Budyń pieczarkowy.doc
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
00000000
DESER
DODATKI
JAJA
JEDNOGARNKOWE I PÓŁMIĘSNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin