Grzybki w marynacie.rtf

(5 KB) Pobierz
Grzybki w marynacie

Grzybki w marynacie

 

Składniki:

1 kg grzybów

2 dag soli

1 l wody do obgotowania grzybów i cebuli

zalewa:

1 i 1/4 szklanki wody

1 i 1/4 szklanki octu 10-proc.

aska łeczka cukru

1 dag soli pieprz

ziele angielskie

liść laurowy

 

Grzyby oczyść, dokładnie wypłucz (większe podziel na połówki lub ćwiartki) i wrzuć do wrzącej wody (z dodatkiem soli i cebuli) - całość gotuj, aż grzyby bę miękkie. Następnie wyjmij je z wody i odsącz, usuń także cebulę.

 

Przygotowane grzyby włóż do słoików i ostudź. Zagotowaną w rondelku zalewę ostudź i zalej nią grzyby.

oiki zakręć nakrętką i pasteryzuj około 20 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin