Kapusta czerwona z winogronami.rtf

(6 KB) Pobierz
Kapusta czerwona z winogronami

Kapusta czerwona z winogronami

 

Składniki:

pół główki czerwonej kapusty

30 dag jasnych winogron

winne jabłko (najlepiej antonówka)

10 dag wyłuskanych orzechów włoskich (lub innych)

sos:

opakowanie jogurtu naturalnego

2 łki octu winnego (jabłkowego)

sok z cytryny

2 łki oliwy

l, pieprz

 

Przed przystąpieniem do przygotowania potrawy kapustę opłucz, oczyść z wierzchnich liści. Następnie poszatkuj, usuń z niej głąb, liście sparz i odsącz. Następnie obierz jabłko, a po usunięciu gniazda nasiennego pokrój je na cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny. Winogrona oderwij od gałązek, opłucz, osusz. Orzechy posiekaj. Kapustę, winogrona i jabłko połącz z orzechami.

 

Przygotuj sos: jogurt dopraw octem winnym, solą i pieprzem, utrzyj z oliwą na jednolity sos. Polej nim sałatkę, wszystkie składniki delikatnie wymieszaj.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin