Pieczarki duszone w śmietanie z cykorią.rtf

(5 KB) Pobierz
Pieczarki duszone w œmietanie z cykori¹

Pieczarki duszone w śmietanie z cykorią

 

Składniki:

600 g drobnych pieczarek

100 ml śmietany

cebula

2 żółtka

3 dorodne cykorie

2 łki masła

sok z połówki cytryny

2 łki drobno pokrojonej zielonej pietruszki

l, pieprz

 

Pieczarki oczyść i umyj. Potem podsmaż na maśle posiekaną cebulę, dodaj pieczarki, osól i duś 15 minut.

 

Cykorie umyj, osusz, ułóż na półmisku, następnie polej duszonymi pieczarkami i udekoruj gałązkami pietruszki. Zalej wszystko śmietaną, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem zagęść sos roztrzepanymi żółtkami (już nie gotuj) i posyp zieloną pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin