Papryka konserwowa.txt

(0 KB) Pobierz
Skladniki

    * Skladniki na zalewe:
    * 3 szklanki wody
    * 0,5 szklanki octu 6% (przy 10% occie 4 szklanki wody)
    * 3 lyzki cukru
    * 1 lyzka soli
    * 4 ziarna ziela angielskiego
    * lisc laurowy
    * 1 lyzka gorczycy
    * 4 ziarna pieprzu
    * porcja zalewy na 5 malych sloik�w
    * Pozostale skladniki:
    * papryka czerwona ok.6-7 szt.
    * olej
    * czosnek

przepis na 5 malych sloik�w.

Etapy przygotowania

Skladniki na zalewe wymieszac i zagotowac.

Papryke umyc, obrac z pestek i sparzyc, pokroic w "�semki", wlozy do sloik�w. Do kazdego sloika dodac 1 lyzke oleju, 1-2 zabki czosnku i zalac goraca zalewa.

Pasteryzowac 10 minut.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin