SZPARAGI ZAPIEKANE POD PARMEZANEM.doc

(24 KB) Pobierz
SZPARAGI ZAPIEKANE POD PARMEZANEM

SZPARAGI ZAPIEKANE POD PARMEZANEM

 

 

50 dag szparagów

6 jajek

6 łyżek parmezanu

10 dag masła

bułka tarta

cukier

sól

 

              Szparagi ugotować w osolonej i odrobinę posłodzonej wodzie, odsączyć i .pokroić na niewielkie kawałki. Wysmarować masłem sześć kokilek lub. metalowych foremek. Na dno każdej z nich wbić jajko, ostrożnie, aby się nie rozlało żółtko. Posolić i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 5 minut. Gdy już białka się zetną, wyjąć z piekarnika, włożyć na jajka kawałki szparagów, posypać bułką tartą wymieszaną z parmezanem, na wierzch wyłożyć wiórki masła. Zapiekać w piekarniku, aż ser się rozpuści. Podawać gorące.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin