Bita śmietana z pomarańczą.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

1 i 1/2 szklanki śmietanki kremowej,

 

1 łyżka cukru pudru,

 

30 dag pomarańcz,

 

5 dag smażonej skórki pomarańczowej,

 

bezy

 

Sposób wykonania:

 

Śmietankę ochłodzić i ubić z cukrem pudrem.

 

Pomarańcze umyć, opłukać gorącą wodą, osuszyć, ostrożnie obrać.

 

Bezpośrednio przed podaniem pokroić pomarańcze w poprzek na krążki o grubości 3 mm.

 

Na środku talerzyków układać po jednej bezie.

 

Na bezy szprycować śmietankę, a z boku ułożyć krążki pomarańczy.

 

Śmietankę posypać pokrojoną smażoną skórką pomarańczową.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin