Deser kokosowy w paski .doc

(1 KB) Pobierz

przygotowanie - 40 minut

dla 4 osób:

Krem kokosowy:

100 g wiórków kokosowych,

4 czubate łyżki cukru,

40 ml mleka,

2 łyżeczki żelatyny

Galaretka z kiwi:

300 g dojrzałych kiwi,

4 czubate łyżki cukru,

łyżeczka likieru z kiwi,

2 łyżeczki żelatyny.

Porcja - 320 kalorii

 

Obie porcje żalatyny zalać odrobiną zimnej wody, namoczyć.

Przygotować krem kokosowy: mleko wlać do rondelka, dodać cukier i wiórki kokosowe, zagotować.

Rondelek przykryć, odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić przez gazę. ogniu, dodać jedną porcję odci?niętej żelatyny. Rozprowadzić dokładnie. Wystudzić.

Kiwi obrać i zmiksować.

W drugim rondelku podgrzać likier z łyżeczką wody i cukrem. Dodać drug? porcję odci?niętej żelatyny. Dokładnie wymieszać i dodać do syropu.

Żelatynę z syropem wlać do kiwi, wymieszać.

Wysokie szklaneczki napełniać stopwego mas? kiwi. Gdy zastygnie - powtórzyć. Ostudzić.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin