Sałatka owocowa z miodem .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 2 słodkie pomarańcze

 

• 10 ciemnych winogron

 

• 1 jabłko

 

• 1 kiwi

 

• sok z cytryny

 

• 3 łyżki miodu płynnego

 

• 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina

 

Etapy przygotowania

 

Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry.

 

Winogrona pokroić na połówki.

 

Obrać ze skóry jabłko oraz kiwi i pokroić je na cząstki.

 

Owoce ułożyć w koło na talerzu; na dole pomarańcze, na nich winogrona, a w środku na przemian cząstki kiwi i jabłka.

 

Miód wymieszać z sokiem z cytryny i kieliszkiem wina.

 

Powstałym syropem polać owoce.

 

Przed podaniem deser schłodzić.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin