Sorbet z zielonej herbaty i miodu.doc

(0 KB) Pobierz

Produkty

 

•  1/2 l wody

 

•  400 g cukru

 

•  1/2 l wody na 8 torebek zielonej herbaty ( np. Lipton )

 

•  1 cytryna, 1 pomarańcza

 

•  5 łyżek stołowych miodu

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Przygotuj pół litra zielonej mocnej herbaty. Zrób syrop cukrowy z 1/2 l wody i 400 g cukru ( pogrzej cukier i wodę aż do zagotowania i gotuj 2 min ).

   

2.  Ostudź syrop i wymieszaj z herbatą oraz dodaj sok z pomarańczy i cytryny. Przelej do foremki i włóż do zamrażalnika.

   

3.  Odstaw na 3 h, co pół godziny mieszając widelcem, aż masa zrobi się puszysta.

   

4.  Podawaj polane płynnym miodem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin