Jogurtowy dip.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 50 dag chudego twarogu • 15 dag jogurtu naturalnego • 1 średnia cebulka • pęczek rzodkiewek • szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia • sól, pieprz

 

Etapy przygotowania

 

1. Twarożek wymieszać z jogurtem. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w słupki (w zapałkę). Natkę pietruszki, szczypiorek i bazylię starannie opłukać i drobno posiekać (zostawić kilka gałązek do dekoracji).

2. Rzodkiewkę, cebulkę i zieleninę przełożyć do twarożku. Wszystkie składniki ostrożnie przemieszać. Dip przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować pozostałymi listkami bazyli lub pietruszki, schłodzić.

3. Dip jogurtowy świetnie smakuje jako dodatek do dań głównych, w postaci sosu, np do ziemniaków z pieczonym mięsem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin