kładniki
Baza:
3 duże jogurty naturalne (po 500 g)
1 pojemnik serka czosnkowego
ew. po 1 łyżce oliwy lub 2 łyżki majonezu
szczypta cukru
dip czosnkowy
4 zmiażdżone ząbki czosnku
oregano
pieprz czarny
sól
dip chilli
czerwona papryka ostra i słodka
duża łyżka kechupu
chilli ostre
dip curry
curry
pieprz ziołowy
Vegeta
Wykonanie:
Przygotować 3 miseczki i do każdej wlać jogurt.
Pół opakowania serka Tosca dodać do miseczki na dip czosnkowy, a po ¼ do pozostałych.
Do każdej porcji dodać oliwę lub majonez i szczyptę cukru.
Dodać do bazy odpowiednie przyprawy, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać do surowych, pokrojonych warzyw: marchewki, ogórka, kalafiora, papryki.
zadok