Dipy do surowych warzyw.doc

(1 KB) Pobierz

kładniki

 

Baza:

 

3 duże jogurty naturalne (po 500 g)

 

1 pojemnik serka czosnkowego

 

ew. po 1 łyżce oliwy lub 2 łyżki majonezu

 

szczypta cukru

 

dip czosnkowy

 

4 zmiażdżone ząbki czosnku

 

oregano

 

pieprz czarny

 

sól

 

dip chilli

 

czerwona papryka ostra i słodka

 

duża łyżka kechupu

 

chilli ostre

 

dip curry

 

curry

 

pieprz ziołowy

 

sól

 

Vegeta

 

Wykonanie:

 

Przygotować 3 miseczki i do każdej wlać jogurt.

 

Pół opakowania serka Tosca dodać do miseczki na dip czosnkowy,  a po ¼ do pozostałych.

 

Do każdej porcji dodać oliwę lub majonez i szczyptę cukru.

 

Dodać do bazy odpowiednie przyprawy, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.

 

Podawać do surowych, pokrojonych warzyw: marchewki, ogórka, kalafiora, papryki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin