Owoce na szpadkach.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 4 połówki brzoskwiń z zalewy, * 10 połówek moreli z zalewy, * duże winne jabłko. GLAZURA: * 5 łyżek płynnego miodu, * 3 łyżki wytrawnej wódki owocowej (brzoskwiniowej), * 2 łyżki zalewy z brzoskwiń, * 2 łyżki masła, * 3 goździki, * szczypta zmielonego cynamonu. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Jabłko umyć, obrać ze skórki, przekroić na połowy i wydrążyć gniazda nasienne. Brzoskwinie i morele osączyć. Wszystkie owoce podzielić na cząstki i nadziać na przemian na szpadki. Goździki utłuc w moździerzu na proszek, masło stopić. W miseczce połączyć dokładnie wszystkie składniki glazury i posmarować nią szaszłyki. Piec na grilu, obracając i smarując glazurą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin