SKŁADNIKI: * 300 g owoców: maliny, jagody, truskawki * 300 ml śmietanki 36% * margaryna * 3 żółtka * 60 g płatków migdałów zmiksowanych na puder * 75 g cukru białego * 1 łyżka cukru brązowego WYKONANIE: 1. Rozgrzej grilla. 2. Obierz truskawki ze szypułek, przekrój je na pół i przełóż do miski 3. Dodaj do miski maliny i jagody. Pomieszaj owoce. Krem migdałowy 4. Dodaj do oddzielnej miski żółtka i cukier, wymieszaj bardzo mocno. 5. Cały czas mieszając dodaj do miski śmietankę, następnie puder migdałowy, mieszaj. 6. Przygotuj sobie duże naczynie do kąpieli wodnej. 7. Nasmaruj 4 kokilki margaryną. 8. Przełóż teraz owoce do kokilek. 9. Nalewaj na owoce krem migdałowy. 10. Nalej do przygotowanego naczynia wodę. Włóż do niego kokilki. Całość przełóż na grilla.
zadok