Zapiekane owoce z migdałowym kremem .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 300 g owoców: maliny, jagody, truskawki * 300 ml śmietanki 36% * margaryna * 3 żółtka * 60 g płatków migdałów zmiksowanych na puder * 75 g cukru białego * 1 łyżka cukru brązowego WYKONANIE: 1. Rozgrzej grilla. 2. Obierz truskawki ze szypułek, przekrój je na pół i przełóż do miski 3. Dodaj do miski maliny i jagody. Pomieszaj owoce. Krem migdałowy 4. Dodaj do oddzielnej miski żółtka i cukier, wymieszaj bardzo mocno. 5. Cały czas mieszając dodaj do miski śmietankę, następnie puder migdałowy, mieszaj. 6. Przygotuj sobie duże naczynie do kąpieli wodnej. 7. Nasmaruj 4 kokilki margaryną. 8. Przełóż teraz owoce do kokilek. 9. Nalewaj na owoce krem migdałowy. 10. Nalej do przygotowanego naczynia wodę. Włóż do niego kokilki. Całość przełóż na grilla.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin