Ziemniaki czosnkowe z grilla.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

- ziemniaki małe,

- czosnek,

- masło,

- przyprawa ziołowa do grilla,

- do smaku bazylia,

- folia aluminiowa.

 

Jak przyrz?dzić?

Umyte ziemniaki (najlepiej młode) kroimy na połówki. Możemy je wcześniej obrać, ale nie koniecznie. W zależności jak komu wygodniej jeść. Jeżeli ktoś jest amatorem jadła z ogniska, to skórka nadaje właśnie taki aromat.

Folię składamy na dwa razy, by była grubsza, smarujemy masłem. Z?bki czosnku kroimy na plasterki i układamy na foli (około 1,2 ząbki czosnku). Nań nakładamy połówki ziemniaków tak, aby powstał kwiatuszek. Posypujemy przyprawami, zawijamy szczelnie w folie i pieczemy ok. 16. minut sprawdzając widelcem miękkość.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin