Składniki
• 6 jaj
• 20 g wątróbki drobiowej
• 1 łyżka masła
• 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
• 2 szklanki mleka
• sól, pieprz do smaku
Etapy przygotowania
1. Wątróbkę oczyścić, wymoczyć w 1,5 szklanki mleka przez około 0,5 godziny. Pokroić w kostkę.
2. Na patelni roztopić masło, wrzucić wątróbkę i smażyć na wolnym ogniu, do momentu aż będzie miękka i brązowa z każdej strony.
3. Jajka roztrzepać w miseczce z resztką mleka, solą i pieprzem. Masę jajeczną wlać do wątróbki. Smażyć aż do ścięcia się jajek intensywnie mieszając.
4. Rozłożyć porcję na talerze, posypać szczypiorkiem. Podawać z białym pieczywem.
zadok