Jajecznica z wątróbką .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  6 jaj

 

•  20 g wątróbki drobiowej

 

•  1 łyżka masła

 

•  1 łyżeczka posiekanego szczypiorku

 

•  2 szklanki mleka

 

•  sól, pieprz do smaku

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Wątróbkę oczyścić, wymoczyć w 1,5 szklanki mleka przez około 0,5 godziny. Pokroić w kostkę.

   

2.  Na patelni roztopić masło, wrzucić wątróbkę i smażyć na wolnym ogniu, do momentu aż będzie miękka i brązowa z każdej strony.

   

3.  Jajka roztrzepać w miseczce z resztką mleka, solą i pieprzem. Masę jajeczną wlać do wątróbki. Smażyć aż do ścięcia się jajek intensywnie mieszając.

   

4.  Rozłożyć porcję na talerze, posypać szczypiorkiem. Podawać z białym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin