Ser panir ze szpinakiem.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

ser panir

 

świeży szpinak

 

kmin rzymski

 

czosnek

 

chilli, mielona kolendra

 

ghee (klarowane masło)

 

śmietana

 

Przygotowanie:

 

Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu.

 

Kiedy zaczną pękać, dodać posiekany czosnek.

 

Gdy czosnek nabierze koloru, dodać chilli i mieloną kolendrę.

 

Smażyć, cały czas mieszając, aż powstanie pasta.

 

Włożyć pokrojony w kostkę ser.

 

Dodać liście świeżego szpinaku zmiksowane w blenderze.

 

Posolić i dodać ghee.

 

Dokładnie wszystko wymieszać i wlać gęstą śmietanę.

 

Ogień musi być bardzo mały, bo inaczej śmietana się zwarzy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin