Zupa francuska .doc

(0 KB) Pobierz

Dla dziecka od: 1 roku

 

Składniki:

- 2 pory

- nać selera

- 10 dag szczawiu

- 4 łyżki masła lub oleju

- 50 dag ziemniaków

- obranych i pokrojonych na kawałki

- liść laurowy

- sól i pieprz

- 20 dag pomidorów

- natka pietruszki

 

Sposób przyrządzania:

 

Pory, liście selera i szczaw umyj, oczyść, pokrój i podduś w rondlu na maśle lub oleju. Dolej 6 szklanek wrzącej wody, wrzuć ziemniaki, liść laurowy, sól, pieprz i gotuj. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodaj pokrojone pomidory. Gotową zupę zmiksuj. Przed podaniem posyp ją posiekaną natką. Pomidory można zastąpić koncentratem pomidorowym, a zupę wzbogacić żółtkiem lub śmietaną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin