Ryba w sosie pomidorowym z kaszą .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 6 mrożonych filetów rybnych - cebula (niekoniecznie) - 8 pomidorów lub 3 łyżki koncentratu - 2 liście laurowe - łyżka posiekanej natki pietruszki (niekoniecznie) - 2 łyżeczki tymianku - łyżeczka cukru - szklanka kaszy jęczmiennej lub gryczanej - sól i pieprz - olej do smażenia WYKONANIE: Wstaw wodę na kaszę i do sparzenia pomidorów. Posiekaj cebulę. Sparz wrzątkiem pomidory. Kaszę zalej w rondlu 2 szklankami wrzącej wody, posól, przykryj i pozostaw na małym ogniu. Cebulę posiekaj, po czym zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Dodaj pozostałe składniki (pomidory po zdjęciu skórki rozdrobnij, a jeśli używasz koncentratu, dolej dodatkowo pół szklanki wody lub soku jabłkowego). Duś wszystko na małym ogniu pod przykryciem, aż ryba zmięknie i zacznie się rozpadać. Gdy ryba i kasza dochodzą, możesz przygotować zieloną sałatę z sosem winegret lub surówkę (np. z kiszonej kapusty).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin