Chutney morelowy.doc

(1 KB) Pobierz

1 kg moreli / brzoskwini

40 dag cebuli

1 papryka czerwona

2 łyżeczki soli czosnkowej

2 łyżeczki gorczycy

15 dag rodzynek

350 ml octu winnego

1 opakowanie cukru żelującego 3:1

łyżeczka curry

łyżeczka pieprzu

 

Owoce umyć, obrać ze skóry, przekroić na pół, wyjąć pestki, przekroić na cz?stki, zważyć 1 kg, rodzynki umyć, namoczyć, osączyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, paprykę wypestkować, pokroić. Morele, cebulę i paprykę przełożyć do garnka, mieszając zagotować, dodać pozostałe składniki, gotować jeszcze 10 min. Kiedy składniki będ? rozgotowane, przełożyć je do wyparzonych słoików, zakręcić, ułożyć do góry dnem, pozostawić na ok. 5 min

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin