BOUNTY INACZEJ
Ciasto:
4 łyżki ciepłej wody
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki mąki krupczatki
1 łyżka kakao
1 szklanka cukru
5 jajek
sól
Masa:
3 szklanki mleka
2 cukry waniliowe
50 dag wiórek kokosowych
pół szklanki czekolady roztopionej (najlepiej taka jak do smarowania chleba)
żelatyna 2-3 łyżeczki
masło
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym następnie dodać olej i wodę - dalej miksować dodawać powoli proszek i mąkę. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli wymieszać delikatnie z ciastem i podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
Do wysmarowanej formy wylewać łyżką na przemian ciasto (białe, czarne) robiąc paski piec ok. 30-40 minut 180 st. C.
Mleko zagotować z cukrem waniliowym i dodać wiórki i gotować jeszcze chwilkę, aż wiórki troszkę zmiękną, do ciepłego dodać kostkę masła, w osobnym naczyniu rozpuścić w małej ilości wody żelatynę dodać do masy wylać wszystko na ciasto i polać roztopioną czekoladą wstawić do lodówki na 5-6 godzin.
Jak ciasto będzie za gęste to dodać wody
Gryzmek