CHRUPIACE TORTILLE.doc

(24 KB) Pobierz
CHRUPIACE TORTILLE

                         CHRUPIACE TORTILLE.

 

20 dkg maki kukurydzianej

20 dkg maki pszennej

2 jajka

1 litra mleka

1 łyżeczka soli

Olej

Pierś z kurczaka

2 ogórki

2 papryki

5 dkg orzechów arachidowych.

 

Jajka, mąkę, sól i mleko wymieszać na jednolita masę, patelnie posmarować olejem, mocno rozgrzać i smażyć cienkie placuszki. Ogórki pokroić w plasterki( nie obrane), paprykę pokroić w paski. Piersi kurczaka pokroić w kostkę posypać papryka i usmażyć na oleju. Wymieszać z papryką, ogórkami i orzeszkami i układać na każdym placuszku. Zawijać w rulon i polać jogurtem ewentualnie innym sosem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin