Sernik Złota Rosa.doc

(20 KB) Pobierz
Sernik „Zlota rosa”

SERNIK „ZŁOTA ROSA”

 

 

 

 



Ciasto

3 szklanki maki                                                                      zagnieść (jeśli jest mała blaszka można dać mniej
3 żółtka                                                                                    składników

1 kostka margaryny             

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

wylepić brzegi i spod formy wysmarowanej tłuszczem

 

 

Składniki:

1 kg twarogu (np. Defiko – wiadereczko)

3 cale jajka

2 szklanki mleka

1 szklanka cukru

2 budynie śmietankowe

1 cukier waniliowy

½ szklanki oleju

 

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na kogel – mogel.

Dodać ser, mleko. Wymieszać. Następnie dodać budyń i na końcu olej.

Gotowa masę wlać do wyłożonej ciastem blaszki

 

Piec 40 45 minut w temp. 180 - 200 stopni

 

10 minut przed zakończeniem pieczenia należy

Ubić 3 białka z ½ szklanka cukru, położyć na ciasto i zapiec ok. 10 minut.

 

Po upieczeniu okroić ciasto przy brzegach blachy.

 

SMACZNEGO

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin