FILET Z ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM.doc

(25 KB) Pobierz
FILET Z ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM

                 FILET Z ŁOSOSIA ZE SZPINAKIEM                              

 

 

                            40 dag filetów z łososia norweskiego

              (bez skóry),

                              1 cytryna,

                              1 opakowanie mrożonego szpinaku,

                               czosnek, sól, pieprz.

                          Sos:

                              5 cząstek pomarańczy i mandarynek, ananasa,

              jedna limetka,

                            50 ml oliwy,

                            50 ml sosu sojowego,

                            sól i pieprz

 

 

Porcje ofiletowanej ryby posyp solą i pieprzem oraz skrop cytryną. Można ją upiec na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, na grilu, w rękawie foliowym lub też w parowarze - do wyboru do koloru;) Ugotuj szpinak z dużą ilością czosnku. Składniki sosu utrzyj mikserem, wymieszaj i przypraw. Łososia skrop sosem i ułóż na szpinaku.

Jeśli lubisz dania jeszcze bardziej pikantne, możesz dodać do sosu nieco pokruszonej papryczki czuszki lub trochę chrzanu wasabi. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin