PIKATNA POTRAWKA RYBNA.doc

(26 KB) Pobierz
PIKATNA POTRAWKA RYBNA

 

 

                  PIKATNA POTRAWKA RYBNA

 

 

                            80 dkg filetów z karmazyna,

                            40 dkg czerwonej papryki,

                            40 dkg cukinii,

                            20 dkg cebuli,

                            20 dkg pieczarek,

                              6 sztuk średnio ostrych pepperoni,

                              2 łyżki przecieru pomidorowego,

                              około 1 łyżki oliwy z oliwek,

                              sok z 1 cytryny,

                              mąka ziemniaczana,

                            1 łyżeczki papryki w proszku,

                            6 kropli tabasco,

                            sól, pieprz, szczypta cukru ,

                            2 łyżki drobno posiekanej bazylii

 

 

Filety rybne pokroić w dużą kostkę, cebulę obrać i pokroić w drobne paski, paprykę umyć, przepołowić, usunąć ziarna i białe ścianki komory nasiennej, następnie pokroić w drobne paski. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry, cukinię umyć, przepołowić wzdłuż, wyjąć nasiona i pokroić w plastry.

Rozgrzać oliwę w garnku i poddusić w nim warzywa, pokroić pepperoni na małe kawałki i dodać do warzyw. Dodać pokrojoną w kostki rybę, przecier pomidorowy, tabasco, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny.          

Gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 8 minut. Ponownie przyprawić, ewentualnie zagęścić mąką ziemniaczaną.

Przed podaniem dodać bazylię.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin