CIASTO Z JABŁKAMI.doc

(25 KB) Pobierz
CIASTO Z JABŁKAMI

                            CIASTO Z JABŁKAMI

 

                                   1 kg mąki

                                   2 kostki margaryny

                                 10 dag drożdży

                                 ¼ l śmietany

                                    jabłka

                                  1 jajko

                                     cukier kryształ do posypania

 

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Następnie połączyć z margaryną i mąką. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. W środek każdego krążka kłaść jabłka starte na tarce o grubych oczkach, złożyć na pół i trochę skleić. Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

              Ciastka piec w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor.

Do krążka ciastka zamiast startych jabłek można też kłaść ósemki jabłek. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin