BIAŁA DAMA.doc

(25 KB) Pobierz
BIAŁA DAMA

                                 BIAŁA DAMA               

 

                              ½ l śmietany kremówki

                                 2 serki homogenizowane waniliowe

                                 1 niepełna szkl cukru pudru

                                 3 płaskie łyżki żelatyny

                                 1 puszka ananasów lub brzoskwini

                               ½ tabliczki czekolady

                                 1 galaretka ananasowa lub brzoskwiniowa

 

 

 

Spód biszkoptowy (upiec lub kupić gotowy)

 

Żelatynę rozpuścić w soku z ananasów i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodać serki homogenizowane waniliowe.

              Ananasy pokroić w kostkę (można kilka plastrów zostawić do dekoracji), czekoladę posiekać i wszystko wsypać do ubitej śmietany. Na końcu wlać żelatynę i wymieszać. Tężejącą masę wylać na biszkopt (można na masę poukładać kawałki ananasów) i zalać galaretką. Wstawić do lodówki. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin