CIASTO SZEFA.doc

(25 KB) Pobierz
CIASTO SZEFA

                                      CIASTO SZEFA

 

                           8 paczek herbatników po 50g

                           1 krem karpatka

                           1 kostka masła

                           1 mleko w puszce słodzone

                           1 śmietana kremówka łaciata 30% (0,5l)

                           3 śnieżki FIX

                           1 gorzka czekolada

 

Krem karpatka ugotować według przepisu. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Śmietanę ubić z 3 śnieżkami FIX. Mleko w puszce słodzone gotować 3 godziny. 

Układanie na blaszce: 

                          1 warstwa - ciastka

                          2 warstwa - masa karpatkowa

                          3 warstwa - ciastka

                          4 warstwa - mleko w puszce

                          5 warstwa - ciastka

                          6 warstwa - bita śmietana

Na wierzch zetrzeć czekoladę 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin