Przystawka z jajkami winiary.doc

(26 KB) Pobierz
Przystawka z jajkami

Przystawka z jajkami

 

Składniki:

3 łyżki Sosu chrzanowego WINIARY

4 jajka ugotowane na twardo

200 g szynki konserwowej

2 ogórki kiszone

1/2 puszki zielonego groszku

liście sałaty

natka pietruszki

pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka przekroić na ćwiartki. Szynkę i ogórki pokroić w cienkie paseczki. Szynkę, ogórki i groszek połączyć z Sosem chrzanowym. Doprawić pieprzem. Na liściach sałaty ułożyć

porcje sałatki i ćwiartkę jajka, udekorować natką pietruszki.

 

Sałatka świąteczna

 

Składniki:

6 łyżek Majonezu Omega 3:6 WINIARY

1 słoik selera konserwowego

1 puszka kukurydzy konserwowej

150 g pora (tylko biała część)

5 jajek ugotowanych na twardo

1 puszka zielonego groszku

200 g startego żółtego sera

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól, cukier

 

Sposób przygotowania:

Seler, kukurydzę i groszek odsączyć. Por pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem, delikatnie

posolić i posypać cukrem. Jajka pokroić w kostkę. W salaterce układać warstwowo seler,

kukurydze, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser. Posypać natką

pietruszki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin