Przystawka z jajkami
Składniki:
3 łyżki Sosu chrzanowego WINIARY
4 jajka ugotowane na twardo
200 g szynki konserwowej
2 ogórki kiszone
1/2 puszki zielonego groszku
liście sałaty
natka pietruszki
pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka przekroić na ćwiartki. Szynkę i ogórki pokroić w cienkie paseczki. Szynkę, ogórki i groszek połączyć z Sosem chrzanowym. Doprawić pieprzem. Na liściach sałaty ułożyć
porcje sałatki i ćwiartkę jajka, udekorować natką pietruszki.
Sałatka świąteczna
6 łyżek Majonezu Omega 3:6 WINIARY
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
150 g pora (tylko biała część)
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka zielonego groszku
200 g startego żółtego sera
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, cukier
Seler, kukurydzę i groszek odsączyć. Por pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem, delikatnie
posolić i posypać cukrem. Jajka pokroić w kostkę. W salaterce układać warstwowo seler,
kukurydze, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser. Posypać natką
pietruszki.
tatanka.com