Paprykarz.docx

(11 KB) Pobierz

Paprykarz

 

 

Składniki:

 

 

ok. 3 kg pomidorów
ok. 1 kg marchwi
1 kg cebuli
¼ szklanki octu 10%
½ szklanki oliwy z oliwek
1 szklanka ryżu
¼ szklanki cukru
sól
pieprz

 

 

Sposób wykonania:

 

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużego naczynia i gotować na małym ogniu przez około 60 minut.

Następnie dodać ocet, oliwę z oliwek, ryż i gotować jeszcze około 20 minut, cały czas mieszając. Dodać cukier, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i nakładać do słoików. Pasteryzować około 15 minut.

+

Zgłoś jeśli naruszono regulamin