Mieszanki przyprawowe.doc

(70 KB) Pobierz
Mieszanki przyprawowe

Mieszanki przyprawowe

 



Przyprawa do frytek - NOWOŚĆ!

Przyprawa do frytek Kamis to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią fantazyjne smaki. Swój oryginalny smak Przyprawa do frytek Kamis zawdzięcza specjalnie opracowanej mieszance kolendry, gorczycy białej oraz oczywiście chili i papryki, które Przyprawie do frytek dodają pikanterii. Zaskocz rodzinę i przyjaciół - podaj pikantne frytki! Wystarczy je usmażyć i posypać “Przyprawą do frytek”. Nie musisz ich nawet dodatkowo solić. Raz, dwa i gotowe! Zobacz jak wyśmienicie smakują.

Przyprawa do żeberek - NOWOŚĆ!

Specjalnie skomponowana mieszanka przypraw ziołowych i korzennych sprawia, że przygotowywana przez Ciebie potrawa z żeberek zyskuje wspaniały smak i aromat. Żeberka można przyrządzać na wiele sposobów. Można je dusić z cebulą, piec w piekarniku lub grillować i podawać jako smaczną przekąskę na świeżym powietrzu. Przyprawa do żeberek nadaje się również doskonale do przyprawiania boczku przed pieczeniem lub grillowaniem.

Przyprawa do cielęciny

Cielęcina jest mięsem znanym i cenionym ze względu na swoją delikatność. Dzięki temu jest szczególnie polecana dla dzieci, osób starszych oraz osób ze schorzeniami żołądka. Można ją przyrządzać na wiele sposobów. Specjalnie dobrane składniki przyprawy do cielęciny tworzą oryginalną mieszankę, dzięki której każda potrawa z cielęciny nabierze szlachetnego smaku i niepowtarzalnego aromatu. Przyprawę polecamy do duszenia, pieczenia, jak również smażenia cielęciny.

Przyprawa do gulaszu

Cielęcina jest mięsem znanym i cenionym ze względu na swoją delikatność. Dzięki temu jest szczególnie polecana dla dzieci, osób starszych oraz osób ze schorzeniami żołądka. Można ją przyrządzać na wiele sposobów. Specjalnie dobrane składniki przyprawy do cielęciny tworzą oryginalną mieszankę, dzięki której każda potrawa z cielęciny nabierze szlachetnego smaku i niepowtarzalnego aromatu. Przyprawę polecamy do duszenia, pieczenia, jak również smażenia cielęciny.

Przyprawa do indyka

Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze. W celu ułatwienia przygotowania potraw z indyka przygotowaliśmy mieszankę, w skład której wchodzą: papryka, musztarda, czosnek, cebula, pomidory, bazylia, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól, cukier oraz wzmacniacz smaku: glutaminian sodu. Przyprawą do indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem.

Przyprawa do kurczaka

Przyprawa do kurczaka jest doskonale skomponowaną mieszanką przypraw ziołowych i korzennych, dzięki której potrawa zyskuje niezrównany smak i aromat. Curry nadaje potrawie odpowiedni aromat, papryka słodka poprawia kolor potrawy, chili i pieprz czynią ją odpowiednio pikantną, zaś imbir dostarcza potrawie korzenny aromat z nieco słodkawą nutą. Przyprawa do kurczaka może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, może być również stosowana do sporządzania sosów.
W skład jej wchodzą: mieszanka curry, papryka słodka, chili, czosnek, imbir, pieprz czarny, sól i glutaminian sodu (wzmacniacz smaku).

Przyprawa do kurczaka po staropolsku

Ta oryginalna mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw jest kolejną propozycją wśród przypraw do drobiu firmy KAMIS. Jej doskonale skomponowana receptura sprawia, że potrawa zyskuje tradycyjny, lekko pikantny smak i wyśmienity aromat z wyraźną nutą czosnku. W skład mieszanki wchodzą: kminek, oregano, tymianek, majeranek, natka pietruszki, imbir, chili, cebula, czosnek, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy oraz sól. Przyprawa do kurczaka po staropolsku może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem, duszeniem lub smażeniem. Doskonale nadaje się również do sporządzania sosów.

Przyprawa do mięsa duszonego

Jedną z form przyrządzania mięsa jest duszenie. Polega ono na obsmażeniu produktu, a następnie gotowaniu go w zamkniętym naczyniu z dodatkami niewielkiej ilości płynu tak, aby mięso mogło wytworzyć własny sos. Potrawy duszone przyrządza się ze wszystkich gatunków mięsa. Duża ilość ziół i przypraw korzennych nadaje potrawie charakterystyczny smak i lekko wyczuwalny korzenno-leśny aromat. Mieszankę można stosować do przyrządzania pieczeni duszonych, zrazów i bitek, a także do przyprawiania sosów.
W skład mieszanki Przyprawa do mięsa duszonego wchodzi majeranek, tymianek, rozmaryn, bazylia, oregano, czosnek, cebula, seler, papryka słodka, chili, pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec, gorczyca, goździki, gałka muszkatołowa oraz cukier, sól i glutaminian sodu (wzmacniacz smaku).

Przyprawa do mięsa mielonego

Do tradycyjnych potraw kuchni polskiej należą dania z mięsa mielonego. Zaliczamy do nich kotlety, pieczenie, klopsy, pierogi, gołąbki i nadziewane warzywa. Należy jednak pamiętać, że tylko dobrze doprawione mięso mielone może być podstawą wykwintnego dania. Proponowana przez nas mieszanka przyprawowa wzbogaca smak i aromat potraw z mięsa mielonego oraz uatrakcyjnia ich wygląd. Charakteryzuje się przyjemnym ziołowym aromatem i delikatnym warzywnym smakiem.
W jej skład wchodzą: przyprawy korzenne (pieprz czarny, papryka słodka, chili, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, goździki), warzywa suszone (cebula, czosnek, marchewka, seler), zioła przyprawowe (majeranek, tymianek, szałwia, gorczyca biała i kolendra) oraz sól i glutaminian sodu (wzmacniacz smaku).

Przyprawa do mięsa wieprzowego

Mięso wieprzowe od wieków cieszy się w polskiej kuchni wielkim uznaniem. Jest smaczne, pożywne i łatwe w przyrządzaniu. Zastosowanie odpowiednich ziół i przypraw czyni wieprzowinę lżejszą i lepiej przyswajalną. Przyprawa do mięsa wieprzowego wzbogaca smak i aromat potraw oraz ułatwia trawienie. Przyprawa służy do nacierania mięsa przed pieczeniem, duszeniem czy smażeniem. Jest również doskonałym dodatkiem do sosów.
Mieszanka skomponowana jest z rozmarynu, cząbru, majeranku, kminku, pieprzu czarnego, papryki ostrej, chili, gałki muszkatołowej, gorczycy, kolendry, czosnku i cebuli oraz soli i glutaminianu sodu (wzmacniacz smaku).

Przyprawa do grzańca

Jest doskonale dobraną mieszanką egzotycznych przypraw korzennych pozwalającą na uzyskanie wyśmienitego grzanego piwa lub wina. Specjalnie dobrane składniki (m.in. goździki i cynamon) nadają grzańcowi unikalny aromat i słodkawą nutę. Do przyrządzenia doskonałego grzańca, na bazie tradycyjnych przypraw Kamis, użyj swojego ulubionego piwa jasnego (lekkiego, pełnego bądź mocnego) lub czerwonego wina (półsłodkiego lub półwytrawnego). Zawartość opakowania pozwala na przyrządzenie 0,5 l rozgrzewającego nektaru. Grzaniec to idealny, rozgrzewający napój na długie chłodne wieczory.

Przyprawa do ryb

Od tysięcy lat ryby stanowią istotny składnik pożywienia człowieka, są cennym źródłem białka, zawierają dużo witamin i soli mineralnych. Dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżając poziom cholesterolu zapobiegają miażdżycy. Pragnąc zachęcić Państwa do śmielszego wprowadzenia ryb na Wasze stoły przygotowaliśmy mieszankę, która uatrakcyjni dania z ryb smażonych, pieczonych czy gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Mieszanka jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.
Kompozycja zawiera: natkę pietruszki, bazylię, cebulę, czosnek, imbir, gorczycę oraz sól i glutaminian sodu.

Przyprawa do spaghetti

Charakterystycznym daniem kuchni włoskiej jest spaghetti - czyli makaron z sosem - które Włosi przyrządzają na wiele sposobów. Przygotowują je z dodatkiem warzyw, mięs, owoców morza, ryb i serów. Aby potrawa miała charakterystyczny dla niej smak i aromat konieczne jest użycie odpowiedniej kompozycji ziół i warzyw. W tym celu przygotowaliśmy mieszankę Przyprawa do spaghetti. Przyprawiamy nią sosy przed połączeniem ich z makaronem. Przyprawę do spaghetti możemy stosować również do zapiekanek oraz sosów do ryżu.
W skład mieszanki wchodzą często stosowane w kuchni włoskiej zioła i warzywa jak: oregano, bazylia, cząber, natka pietruszki, czosnek, cebula oraz chili, cukier, sól i glutaminian sodu.

Przyprawa do kurczaka po węgiersku

Kuchnia węgierska – ognista, ostra, pełna temperamentu. Charakteryzuje się dużą ilością cebuli, pomidorów oraz oczywiście papryki. Przyprawa do kurczaka po węgiersku jest kompozycją typowych dla tej kuchni przypraw i warzyw. Papryka słodka, ostra oraz chili nadają potrawom z drobiu zarówno ostry, pikantny smak, jak i atrakcyjny kolor. W skład Przyprawy do kurczaka po węgiersku wchodzą: sól, papryka, chili, gorczyca biała, ziarno gryki, warzywa suszone (m.in. czosnek, cebula, marchewka), wzmacniacz smaku i zapachu: glutaminian sodu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin