LODOWIEC NA ZIMNO.doc

(24 KB) Pobierz
LODOWIEC NA ZIMNO

 

 

                            LODOWIEC NA ZIMNO

 

 

3 galaretki

Śmietana

biszkopty

owoce świeże lub mrożone

 

 

1 galaretkę zalewamy pół litra wody (do moczenia biszkoptów);

2 zalewamy 1/4 litra wody (do śmietany),

3 zalewamy pół litra wody (na wierzch). Moczymy biszkopty i układamy ściśle w tortownicy. Do galaretki dolewamy śmietanę i mieszamy. Wylewamy na biszkopty połowę tego. Następną warstwą będą znów moczone biszkopty i wylewamy resztę. Układamy owoce i zalewamy to już tężejącą galaretką, gdyż może uciec głębiej. Gdy ucieknie nie wygląda szałowo ale smakuje wyjątkowo w upalne dni

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin