Oórki 2(1).pdf

(59 KB) Pobierz
5857280 UNPDF
Z ogórków
Składniki
5 kg ogórków, 5 marchewek, 5 cebul, 5 ząbków czosnku, 3-4
łyżeczki soli.
Zalewa: pół szklanki octu 10-proc., szklanka wody, ćwierć
szklanki oleju, pół szklanki cukru
Sposób przyrządzania
Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić. Marchewkę oskrobać,
zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, drobno
pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, posolić. Po godzinie odcisnąć ogórki i cebulę,
wymieszać z resztą warzyw. Zagotować zalewę. Włożyć sałatkę do gorącej zalewy,
wymieszać, przełożyć do słoików typu twist, zamknąć. Pasteryzować kilka minut.
 
5857280.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin