Ciasto Marchewkowe.doc

(19 KB) Pobierz

Ciasto Marchewkowe

 

Składniki:

- 4 jaja,

- 200g cukru,

- 250g mąki,

- 300-350g startej, odciśniętej marchewki,

- 150 g masła (stopić),

- 2 łyżeczki cynamonu,

- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,

- 2 płaskie łyżeczki sody.

 

Polewa:

- 30 g masła (miękkiego),

- 100g cukru pudru,

- 1 serek "Delphina",

- odrobina olejku migdałowego.      

 

Jak przyrządzić?

Zetrzeć na tarce marchewkę, odcisnąć sok, sok wypić :)Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę proszek, sodę cynamon, masło( stopione), dokładnie wymieszać, dodać marchewkę i wymieszać.

Piec 45-50 min. w 180 st.C

 

Polewa:

Zmiksować składniki i polać nimi placek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin