Ciasto z delicjami i galaretką.docx

(11 KB) Pobierz

Ciasto z delicjami i galaretką

Składniki:

Biszkopt różowy:

4 jajka
1/2 szkl cukru
1/2 szkl mąki
1 kisiel wiśniowy
1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiszkopt makowy:

Tak samo robić, tylko zamiast kisielu dodać 3 łyżki maku (suchy)
Upiec ciasto makowe.Masa jabłkowa:

1 kg jabłek (renety)
2 galaretki agrestowe
kilka łyżek cukruMasa różowa:

1/2 lirta kremówki
1 galaretka wiśniowa
2 łyżki cukru pudruDodatkowo:

2 paczki delicji
2 galaretki truskawkowe(rozpuścić w 2 1/2 szkl wrzątku)

Jak przyrządzić:

Białka ubić, dodać cukier ubijać,dodać żółtka
dalej ubijać dodać kisiel, mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko delikatnie wymieszać i upiec biszkopt.Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i uprażyć z cukrem.
Dodać galaretki i dobrze wymieszać. Ostudzić.
Kremówkę ubijać, dodać cukier puder na końcu dodać tężejącą
galaretkę(rozpścić w 3/4 szkl wrzątku)Przekładać ciasto:

Biszkopt różowy-masa jabłkowa-biszkopt makowy-delicje-masa różowa-galaretka pokrajana w kostkę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin