Marynowane Patisony(1).doc

(23 KB) Pobierz
Marynowane Patisony

Marynowane Patisony

 

Czas przygotowania: 50 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość porcji: 5

Składniki

·         2 kg patisonów, jak najmniejszych

·         ziele angielskie

·         2 cebule

·         10 ząbków czosnku

·         10 liści larowych

·         pieprz ziarnisty

·         1 marchew

·         koper, kwiatostan

·         gorczyca

·         1 papryczka chilli

·         ZALEWA:

·         1,5 litra wody

·         350ml octu

·         8 łyżek cukru

·         6 łyżek soli

 

Marynowane patisony to idealny dodatek do drugiego dania.

Etapy przygotowania

Patisony umyc, oczyścic. Do czustych słoików wkładac po 2 listki laurwe, ok 4-5 ziarem ziela angielskiego, kawałek cebuli, paski marchwi, kawałek chilli, ok 1 łyżeczkę gorczycy, ok 5-8 ziarem pieprzu i po 2 ząbki czosnku przekrojonych oraz kawałek niewielki kopru. Zagotowacwszystkie składniki zalewy i gorącą zalac słoiki. oczyścic i zakręcic, pasteryzowac ok 15 minut.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin